Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Baš grozno zvuči! Ali smrdi još više. I nekulturno je. I nije higijenski. U vreme letnjih vrućina ne možete da prođete pored žbunja i drveća u našim gradovima jer su zapišani i smrdljivi. Akteri ove pojave su uglavnom muškarci (decu ne računamo).

Sigurno ste već videli – istrčava muškarac iz busa do prvog žbuna, vadi onu stvarčicu i pišpiš. Ne može čovek da izdrži…što bi se mučio…daleko je kuća. Ili parkira automobil na javnom parkingu i pišpiš, ali uz tuđi točak, ili uz prvi stub, ili žbunić. Krenuo čovek na pijacu, zaboravio da obavi malu nuždu kod kuće, ma oko pijace je kao stvoren prostor za pišpiš. A tek pivopije koje izlaze iz kafana i kafića, ma ko bi čekao na slobodan toalet, istrčiš, pišneš i opet flajka u ruke, još malo pivca i tako do zore.

Ova ružna pojava kod nas nije kažnjiva, bar ne kao aktivna mera. Navodno, ne bavimo se efemernim stvarima, imamo pametnijeg posla od brige zbog zapišavanja javnih površina.

I u Indiji je to problem, ali znatno veći s obzirom na milijardu stanovnika. Zato je grupa anonimnih građana rešila da u jednom gradu pišpiš osobe nauči pameti, odnosno, da ih odvikne od ove primitivne navike i opameti muškarce koji su toalet zamenili ulicom.

Sjajna ideja! Ulicama Mumbaja počela je da patrolira cisterna i da prska one koji uriniraju po drveću, zidovima, žbunovima.

Pogledajte:

„Prestaćemo ako i vi prestanete“, kažu ovi kreativni aktivisti.

Predlažemo, ako sa terase vidite da neko zapišava zid vaše kuće ili auto, kofu vode u ruke i… pljus. Kao što kažu aktivisti u Indiji: „Napadamo kada najmanje očekujete.“

2+

Users who have LIKED this post:

  • avatar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *