Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Novosadsko pozorište/Újvidéki Színház pokrenulo je humanitarnu akciju Bazar knjiga koja traje do 15. decembra, a prikupljeni novac je namenjen Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ u Novom Sadu. Knjige doniraju ustanove i pojedinci. Još nije kasno da se pridružite!

bty

Bazar knjiga nalazi se u holu pozorišta i otvoren je od 10 do 19 sati. Knjige na mađarskom, srpskom, ali i engleskom jeziku prodaju se po ceni od 100 i 200 dinara. Prikupljenim novcem kupiće se paketiće za decu Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“.

Knjige je Novosadsko pozorište/Újvidéki Színház sakupilo zahvaljujući svojoj publici u akciji „Knjiga kao ulaznica“. Autori su Orhan Pamuk, Haruki Murkami, Đerđ Konrad, Goran Petrović, Jovan Dučić, Herman Hese, Gi de Mopasan, Ernest Hemingvej, Gordane Kuić, Toni Morison, Kastaneda, Trejsi Ševalije, Vladan Matijević, Bora Ćosić, Kenet Vajt, Franc Kafka,  Žarko Laušević…

bty

Na Bazaru knjiga su i naslovi iz školske lektire, knjige o zdravlju i samopomoći ali i „naslovi za jedno popodne“. Deo naslova svetske literature na mađarskom jeziku otkupilo je Novosadsko pozorište/Újvidéki Színház . Jedan Novosađanin doneo je pedeset naslova srpskih pisaca u izdanju Srpske književne zadruge među kojima su: Bajron, Borhes, Gete, Šiler, Rilke, Tit Livije, Tišma, Judžin O Nil, Vidoslav Stevanović, Stevan Raičković, Singer, Zmaj, Klodel, Veljko Petrović, Petar Kočić, Rastko Petrović, Ćamil Sijarić

IMG_20171213_113350

Nakon što su čuli za humanitarnu akciju, u Gradskoj biblioteci Novi Sad odlučili su da se pridruže  svojom donacijom, sledi i Izdavačka kuća „Forum“, Sterijino pozorje.

Lepa vest je da je do sada prikupljeno oko 70.000 dinara.

PROČITAJTE I:

3+

Users who have LIKED this post:

  • avatar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *