Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Renovirani i savremeno opremljeni multifunkcionalni bioskop “Apolo” u Pančevu je otvoren  23. novembra 2013, tačno na stogodišnjicu od prve bioskopske projekcije u Pančevu, organizovane upravo u tom prostoru.

bio1

Pančevo, obnovljena zgrada bioskopa „Apolo“

Programe bioskopa “Apolo” koordinira Dom omladine u Pančevu. Nakon gubitka prava na korišćenje Svetosavskog doma, koji vraćen Crkvenoj opštini Srpske pravoslavne crkve, Grad Pančevo je uložio znatna sredstva u obnovu ovog kulturnog centra, da bi omogućio Domu omladine adekvatne prostorije za realizaciju programskih sadržaja. Pre obnove, bioskop “Apolo” se zvao “Zvezda” i bio je treći rangirani bioskop u gradu, rezervisan za repertoar akcionih i porno filmova. Novi prostor, otvoren koncertom grupe “Rundek Cargo Tro”, otvoren je za inovativne projekte, alternativnu, eksperimentalnu i andergraund scenu.

bio2

Mogućnosti za prezentovanje stvaralaštva i aktivnosti imaju udruženja građana, obrazovne i ustanove kulture, kreativni umetnici, formalna i neformalna udruženja i bioskop se već pokazao kao mesto u kome se dešavaju zanimljivi koncerti, pozorišne predstave, izložbe, projekcije filmova, književne večeri, programi za decu, edukativni sadržaji i programi koji podržavaju amaterizam i razvoj aktivizma mladih.

www.domomladinepancevo.rs

0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *